TUĞÇE ÖZER
Tuğçe Özer tugce.ozer96@gmail.com 05372518848 15/06/1996 İstanbul/ Küçükçekmece
İŞ DENEYİMLERİ
Saadet Gıda
Halojen nem ölçer ile hammadde nem tayini yapıldı. Jelatin için viskozite kontrolü yapıldı. Renklendirici ve aroma maddeleri için kalite ve konsantrasyon analizi yapıldı. Hammaddenin ph değerini belirlemek için ph metre kullanıldı. Asitlik için de titrasyon yapıldı. 05/08/2019-05/09/2019
ÖZKAYAK
Mineral suyunun kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum gibi mineral sevilerini belirlemek için AAS yöntemi kullanıldı. Kalsiyum ve magnezyum tuşlarınız konsantrasyonu sertlik titrasyonu yöntemi ile belirlendi. Ph metre kullanılarak ph değeri kontrol edildi. Kurşun, cıva gibi ağır metallerin kontrolleri yapmak için AAS yöntemi kullanıldı. 23/08/2021-09/20/2021
NİYAZİ ÖNEN GIDA
Halojen nem ölçer ile hammadde nem tayini yapıldı. Et ve et ürünleri, süt ürünleri, kanatlı ürünler için mikrobiyolojik analizler yapıldı. Salmonella ve Listeria için Vidas cihazı kullanıldı. Kimyasal yöntemler kullanılarak tuz ve asitlik tayini yapıldı. 02/12/2024-27/12/2024
EĞİTİM
Trakya Üniversitesi / Gıda Mühendisliği
DİL
İngilizce B1
Fransızca A1
PROJELER
Mısırdan sorbitol üretimi için gerekli olan süreç ve maaliyet analizleri yapıldı. Katalizör olarak Ru/ZSM-5 kullanıldı. Ekipman tasarımı belirlenmiş olan hammadde stoğu üzerine yapıldı. UHT sütun üretimi için gerekli olan ekipmanlar ve süreçler P&ID üzerinde gösterildi. Sistemin derecesi ve dinamik tepkisi bulundu. Sabit sıcaklık tüpü için matematiksel modelleme oluşturuldu. Atık karton kullanılarak mannitol üretimi yapılmıştır. Hidrojenasyon için Pt/?−Al2O3 + HT kullanıldı. Çözgenlerimiz ise sodyum hidroksit, sülfirik asit ve su kullanıldı. Kütle denkliği oluşturuldu ve süreç PFD üzerinde gösterildi. Karabuğday hammaddesi kullanılarak mannitol üretimi gerçekleştirildi. Enzim olarak α-amilaz ve α-1,4- Glukan Glukohidrolaz enzimleri kullanıldı. Maserasyon tankı tasarımı yapıldı ve gerekli olan tank sayısı Gannt çizelgesi kullanılarak hesaplandı.
REFERANS BÜLENT GENCER