Bakan Moussa Dosso ve beraberindeki heyet, ASRİAD Genel Merkezi'nde ASRİAD Yatırım ve Proje Uygulamadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Yıldız, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Öksüz ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeki Acar ile biraraya geldi.
Yaklaşık 1,5 saat süren ziyaret sırasında bir konuşma yapan Fildişi Sahili Sanayi Bakanı Moussa Dosso, Afrika'nın en büyük ikinci ekonomisine sahip ülkesinin kakao ve kaju üretiminde lider durumda olduğunu, tarımsal anlamda yatırımlara önem verdiklerini dile getirdi. Enerji sektöründe bilhassa güneş enerjisi alanında yatırımcılara kapılarının açık olduğunu dile getiren Sanayi Bakanı Moussa Dosso, bu konuda devlet alım garantisi vereceklerinin altını çizdi.
ASRİAD'lı işadamlarına açık davet
Tekstil sektöründen balıkçılığa kadar her alanda yatırıma açık olduklarını ifade eden Fildişi Sahili Sanayi Bakanı Moussa Dosso, özellikle inşaat sektöründe ASRİAD'lı yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, ülkesinin 30 bin sosyal konut ihtiyacı duyduğunu ve bu konuda yatırımcı işadamlarını aradıklarını belirtti.
Yaklaşık 1,5 saat süren ve oldukça verimli geçen toplantıda, ASRİAD'lı işadamları ile Fildişi Sahili'nde birebir görüşmeler yapılması kararlaştırılırken mevcut sürecin İstanbul Konsolosu Pierre-Francis Bolou ile yürütülmesi konusunda fikir birliğine varıldı.
Toplantı sonunda ASRİAD Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeki Acar tarafından Fildişi Sahili Sanayi Bakanı Moussa Dosso'ya "Önce Nitelik" plaketi takdim edildi.

